måndag 9 mars 2015


Fulast i världen


Titel: Fulast i världen

Författare: Ingrid Olsson

Förlag: Rabén & Sjögren

Antal sidor: 217

Utgivnings år: 2013



Handling:
Boken handlar om Siw och Simon. Siw är en väldigt osäker tjej. Hon vågar inte bli tillsammans med Simon som hon gillar, för hennes kompisar säger att han är ful och konstig och hon är rädd att hon ska förlora dem.
Siw och Simon träffades på en camping på sommarlovet. När Siw åkte hem tappade dem kontakten. Efter sommarlovet började en ny kille i klassen och det var Simon.

Bokens budskap är att man ska vara sig själv och man ska inte ta åt sig av så mycket som andra tycker. Boken är en blandning av kärlek och ungdomstema.

Karaktärer:
Siw: Hon är väldigt osäker och vågar inte göra det hon vill. Hon är väldigt rädd för att bli utstött, att ingen vill vara med henne. Nu är hon en av det populära i skolan. Innan var hon inte direkt den coolaste tjejen i skolan, hon gick på kaninhoppning med sin bästa vän, men hon har flyttat nu.

Simon: Han är väldigt utstött i sin klass förutom en kille som heter David som är hans ända vän. Simon är kär i Siw men han tror att hon inte gillar han för hon säger aldrig något till honom.

Upplägg:
Boken är uppbyggd med kapitel, det är 43 stycken. Dom är ganska korta. Och dom byter perspektiv mellan Siw och Simon väldigt ofta. I början fattade jag inte så mycket vem det var dom pratade om men efter ett tag fattade man. Och ibland hoppar det tillbaka till när Siw och Simon är på campingen på sommarlovet. Slutet är ganska annorlunda, man får tolka slutet lite själv.

Språk och stil: 
Boken är skriven i Siws och Simons perspektiv. Boken har ett väldigt ungdomligt språk vilket är bra för det är en ungdomsbok.

Genre:
Det är en kärlek och ungdomsbok. Det är en typisk ungdomsbok för dom gör saker som ungdomar gör idag. T.ex. språket.

Omdöme:
Jag tycker att boken är bra för det är likt ungdoms livet idag.
Denna boken får av mig:
 
Den för 4/5 stjänor av mig för jag gillade inte slutet så jätte mycket.
 
Av: Engla.B 7A
                      

1 kommentar:

  1. Man får en tydlig bild av dina åsikter och du förklarar till viss del. Tänk på att inte skriva isär sammansatta ord och jobba på att utveckla dina tankar mer samt ge exempel.

    SvaraRadera